Peľ perga
Peľ perga je nesmierne výživovo complexná potravina. Včelí chlieb, ako sa inak perga nazýva, obsahuje 3-14% mastných kyselín (kyselinu linolovú, linolénovú a arachidonovú), 15-35% uhľohydrátov, množstvo vitamínov (B1, B2, B3, B5, B6, C, karotén, provitamín A, biotín, E a rubín), substancie s antibiotickými účinkami a 2-7% minerálnych látok so stopami mikroelementov (železo, meď, draslík, sodík, horčík, vápnik a kremík). Pomáha pri poruchách súvisiacich s táviacim traktom, pozitívne pôsobí proti vypadávaniu vlasov a zvýšenej lámavosti nechtov, zlepšuje schopnosť myslieť a je prospešný v boji proti únave a vyčerpaniu.
ČO JE PERGA:
Perga (včelí chlieb) slúži včelám na kŕmenie práve narodených potomkov. Nazbieraný peľ včela robotnica formuje výlučkami žliaz a nektárom do tzv. obnôžok. Tie sú potom uložené do buniek plástov v úli a zaliate medom. Takto vytvorená hmota následne fermentuje a kvasí. Uvedenými procesmi perga získa všetky potrebné a zdraviu prospešné látky.
Pre presny návod na použitie, prosím, kliknite tu.
MIESTO ZBERU:
Pergu máme z úľov umiestnených v oblasti Radošiny.
NÁŠ TIP:
My si pegu radi pridávame na raňajky do müsli, ovsených vločiek alebo iba tak do bieleho jogurtu s trochou medu. Po cvičení dopĺňame bielkoviny dávkou pergy rozmiešanej v smoothie alebo ovocnej šťave.
- Hmotnosť
- 80 g